torsdag 9. mai 2013

Iberiasneglene er i anmars!

Jeg har vært en rask morgentur ute i hagen, og gjett om sneglene har våknet til liv nå med regnet som har kommet! 

Tirsdag kveld var jeg ute og gjødslet, samt strødde med Ferramol i og med regnet som var meldt, men i morges følte jeg meg invadert! Med stor hage strør jeg ikke over alt, og det var svært tydelig hvor jeg ikke har vært... Orket ikke begynne å plukke - strødde mer og gikk inn igjen...

Jeg fikk tak i Nemaslug i fjor og tok en runde med det utpå sommeren.  Det hjalp virkelig.  Jeg har bestilt i år også - og håper på leveranse så snart som mulig.

Et lite tips til dere som planlegger å bruke Nemaslug... Det fungerer helt fint å bruke frukt som jordbær, bananer, bananskall etc. i middelet og legge ut i stedet for døde snegler!

Noen med andre erfaringer?

3 kommentarer:

 1. Oj, da! Har vært ute i regnet i dag og har bare sett en flokk vinbergsnegler...
  Strødde Ferramol i april, og en ny runde nå.

  SvarSlett
 2. Hei hei og takk for sist - jeg tror du hadde åpen hage i fjor? Jeg og søsteren min var innom og så på rosene dine. Håper du får knekket de verste beistene før de raserer hagen - jeg plukket 25 i dag tidlig - æsj. Snart kommer forhåpentligvis nemaslugen. Du hadde noen flotte lilla skyer i rosebeddet dit - jeg innbiller meg at du kalte de akeleiefrøstjerne ? Er jeg helt på bærtur? Anne :)

  SvarSlett
 3. Hei, og takk for hyggelig besøk!
  Jeg mener det er akeleiefrøstjerne, men den likner ikke helt på de jeg finner på nett. Jeg skal sjekke det nærmere i løpet av sommeren - må vente til de kommer opp igjen og jeg får et bilde (av en eller annen grunn har jeg ikke fotografert dem...)
  Hilsen fra Toril

  SvarSlett