lørdag 30. juni 2012

"Drivhusveggen i full blomst" (hva er feil med denne setningen?)

I det sørvendte beddet langs drivhuset, har jeg fokusert på varme fargetoner med innslag av litt hvitt, og rosene her er Lady Emma Hamilton, Ghislaine de Feligonde, Summer Song, Buff Beauty, Winchester Cathedral og Lady of Shalott.  "et bed, beddet? flere bed, alle beddene?" eller med en d? Hjelp...???

Jeg burde selvfølgelig ha ryddet inni drivhuset...

Spiralene på innsiden er supre til tomatplantene som står inni drivhuset - ca. 30 planter totalt - og hvis jeg ikke tar feil - omtrent 15 forskjellige sorter... Jeg sådde de første i februar, og har kunnet nyte den første cherrytomaten allerede... Hvordan vi (to voksne personer) skal konsumere alt når modningen starter for fullt? Aner ikke...


Ghislaine de Feligonde:

Summer Song før gårsdagens regn:
og så kom regnet med dette som resultat:

Buff Beauty:

Buff Beauty og Summer Song:

I år ser det ut for at det første hovedfloret kommer til å strekke seg en del i tid.  Delvis på grunn av at de forskjellige rosene starter på forskjellige tider, delvis på grunn av beddenes plassering når det gjelder antall timer sol. Jeg er spesielt fornøyd med at en rekke av Austinrosene har hatt en tidlig start - Winchester Cathedral var faktisk svært tidlig ute med en fullt utsprunget rose allerede 10. juni.  Sannsynligvis har den fått en god, tidlig start fordi den står i dette beddet  som er inntil grunnmuren på drivhuset som holder plussgrader om vinteren (og jada... strømregningen er et kapittel for seg selv).
1 kommentar:

  1. Så vakkert, vakkert Toril :)
    Et bed - bedet. Flere bed alle bedene ;)

    Et bed fullt av roser kan aldri bli feil - uansett! Ha en deilig dag!

    Hanne

    SvarSlett