tirsdag 11. juni 2013

Første skudd på Austinrosen 'Lady of Megginch' kom i dag 11. juni!

I dag oppdaget jeg at 'Lady of Megginch' kommer med skudd!  Jeg hadde avskrevet den, og bare ikke tatt den opp enda.  Nå er det bare å vente å se om den kommer seg videre.  Det er utrolig hvor sent noen av rosene kommer i år.  En annen Austinrose i hagen min, 'Benjamin Britten' har vist noe av de samme tendensene og kom med det første skuddet for cirka en uke siden.  Nå skyter den virkelig fart og har fått flere skudd... 

Mottoet er dere - ikke gi opp - ikke grav opp rosene som ikke kommer i gang samtidig med de andre - vent et par uker ekstra og se om det skjer noe...
'Lady of Megginch'

Rett ved siden av 'Lady of Megginch' står Austinrosen 'The Wedgwood Rose' som jeg plantet i fjor. Den frøs helt ned til bakken, men kommer som bare det og er nok ca 50 cm høy.

'The Wedgwood Rose'
 
 
Det ble flere overraskelser i år. Clematisen 'Miss Bateman' dukket opp igjen etter å ha vært fraværende i et par år.  Den er til og med den gruppe 2 Clematisen som blomstret først!
'Miss Bateman'

2 kommentarer:

  1. Det er viktig å ikke grave opp for tidlig selv om det ser mørkt ut. Tror alt for mange graver opp for tidlig. Klipp tilbake, la stå og sett ned noe annet ved siden av, kanskje er det liv! Man blir jo ekstra glad når man plutselig oppdager et skudd, selv om man vet at kommende vinter kan bli hard når plantene blir satt tilbake. Er det liv er det håp!

    SvarSlett
  2. Hei! Klipper du Benjamin Britten rosen ned på høsten. Første gang jeg prøver roser :)

    SvarSlett