søndag 16. juni 2013

Moschatarosen Ghislaine de Feligonde overlevde våren allikevel!

Dette er grunnen til at jeg gikk gjennom en stor vårdepresjon i år....
Så og si alle rosene så slik ut etter hvert som snøen forsvant, telen fortsatt satt i bakken og sola hadde stått på i flere uker... Med kalde netter som gjorde at telen satt i bakken og varme dager som gjorde at grenene tørket inn - den ene etter den andre - den ene rosen etter den andre....
Ghislaine de Feligonde 21. april - et sørgelig syn...
 
Men - som jeg har skrevet tidligere - selv der det ikke ser ut til å være liv er det håp.  Litt i underkant av to måneder sendere er bildet et helt annet!  En sunn og frisk Ghislaine de Feligonde er på veg opp.  Den er senere enn mange andre roser som nå står med knopper i forskjellige stadier.  Men det gjør ikke noe - det viktigste er at jeg kommer til å nyte en av favorittrosene mine også i år!

I går, lørdag 15. juni - døde grener er klippet vekk og Ghislaine de Feligonde står med nye, struttende, sunne skudd.

Dett er en rose som har en hardførhet H3. Den har klart de forrige vintrene her hos meg godt så langt og var i fjor sommer en av de flotteste rosene i hagen - men måtte i år altså gi tapt - dvs. den delen som var over bakken...
Et stadig tilbakevendende råd er: Ikke spa opp roser du tror er døde før etter St.Hans!  Så - smør deg med tålmodighet fortsatt en uke.

2 kommentarer:

  1. Har samme erfaring og senest i dag konstaterte jeg liv i en klematis jeg var sikker på hadde tatt kvelden. Har prøvd å fortrenge sorg og irritasjon, men gleden er desto større når det viser seg at det er liv.

    SvarSlett
  2. Så deilig at det er mer livskraft i favorittene enn det man skulle tro. Nyt sommeren :)

    SvarSlett