søndag 23. juni 2013

Roseblomstringen har startet!

Endelig - rosene har endelig begynt å springe ut.  Ikke mange - men nok til å nyte skjønnhetene, stikke nesa godt ned i blomstene og snuse inn den lekre duften! 

Her er noen av nytelsene - i stigende rekkefølge etter hvert som de har sprunget ut...


Stockholm kjøpte jeg nå i år, noe som betyr at den har tyvstartet våren i drivhuset til Knut Auke.  Det er en stilkrose som lover godt.
Herlig duft, og den er allerede full av nye skudd nården første blomsten slår ut - er dette kanskje en virkelig kontinuerlig blomstrende stilkrose? Det får sommeren vise...

Dette er en annen, nyere Austinrose, The Mayflower, og i morgen har den nok sprunget helt ut! Dette er en av de absolutt få Austinrosene som hadde grønne grener over bakkenivå etter at vårfrosten var ferdig. Det skal være en av de herdigste Austinrosene, og den overbeviste i alle fall den første vinteren!
 
Mary Magdalena overrasket med å være den første Austinrosen i blomst i år. Det er ikke den enkleste  Austin-rosen du kan velge, og har i løpet av de 5 årene jeg har hatt den kun nådd en høyde på ca.
40 cm. Uansett - blomsten er fantastisk vakker, og den dufter aldeles herlig! Et stort pluss i år er altså at den, tross full tilbakefrysning (alt over bakken dødt) kommer i blomst så tidlig...

Louise Bugnet står plassert på nordsiden av en høy hekk på et av stedene i hagen hvor snøen går sist og frosten sitter lengst i bakken. Allikevel er den en av de første som blomstrer - en deilig rose!
 
Moyesii kom først i år.  Jeg plantet en Pendulina-stikling i fjor sommer, og planen er at den skal starte showet - men den vil nok ikke blomstre før neste sommer...

1 kommentar:

  1. Rosene dine var nydelige og du har tatt veldig fine bilder av dem:) Kos deg videre med sommer og roseblomstring!

    SvarSlett